Syrop glukozowy to półpłynny, gęsty, wodny roztwór węglowodanów, uzyskany przy pomocy hydrolizy skrobi. Produkt ten stosowany jest jako czynnik wiążący i zmieniający strukturę, wypełniający, sklejający, spulchniający oraz przedłużający świeżość. Ponadto syrop przeciwdziała krystalizacji, ogranicza wzrost kryształków lodu podczas mrożenia, a także jest stabilizatorem smaku i zapachu.

Stosowany jest w przemyśle spożywczym do wytwarzania szerokiej gamy produktów, takich jak: pieczywo, wyroby cukiernicze, dżemy, powidła, przetwory mleczne, lody, a także soki czy napoje. Dodatkowo jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów.

Polecamy syrop glukozowy firmy Holger Food Group Sp. z o.o.

.

Syrop glukozowy

Syrop glukozowy

Syrop glukozowy to półpłynny, gęsty, wodny roztwór węglowodanów uzyskany przy pomocy hydrolizy skrobi. Produkt ten stosowany jest jako czynnik wiążący i zmieniający strukturę, wypełniający, sklejający, spulchniający oraz przedłużający świeżość. Ponadto syrop przeciwdziała krystalizacji, ogranicza wzrost kryształków lodu podczas mrożenia, a także jest stabilizatorem smaku i zapachu.

Stosowany jest w przemyśle spożywczym do szerokiej gamy produktów takich jak: pieczywo, wyroby cukiernicze, dżemy, powidła, przetwory mleczne, lody, a także soki czy napoje. Dodatkowo jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów.

Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg lub hobok 40kg / paleta 480kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Pobierz specyfikację w PDF

Syrop glukozowo-fruktozowy

Syrop glukozowo-fruktozowy

Syrop glukozowo-fruktozowy jest chętnie wykorzystywany przez producentów żywności.

Stosuje się go w piekarnictwie i cukiernictwie w celu nadania wyrobom plastyczności, gładkości, puszystości i połysku. Działa jako czynnik stabilizacji wilgotności oraz przeciwdziałający krystalizacji. Jest uniwersalnym nośnikiem w  suszeniu rozpyłowym barwników i aromatów.

Zapraszamy do wypróbowania wysokiej jakości syropu glukozowo-fruktozowego Holger Food Group Sp. z o.o.

Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg lub hobok 40kg / paleta 480kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Pobierz specyfikację w PDF

 

Syrop wysokoglukozowy

Syrop wysokoglukozowy

Syrop wysokoglukozowy, tak jak cukier inwertowany, cieszy się popularnością w branży piekarniczej i cukierniczej. Stosuje się go w celu nadania wyrobom plastyczności, gładkości, puszystości i połysku. Działa jako czynnik stabilizacji wilgotności oraz przeciwdziałający krystalizacji.

Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg lub hobok 40kg / paleta 480kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Pobierz specyfikację w PDF