POMADA WODNA WIADRO / KARTON

Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, nadająca się do barwienia oraz aromatyzowania. Masa cukiernicza do oblewania ciast odznacza się intensywnie białą barwą w opakowaniu, a po nałożeniu na produkt – w zależności od ilości zastosowanej wody –  może mieć barwę od białej do przeźroczystej.

Pomada do ciasta, wyjęta prosto z opakowania, nie jest produktem gotowym do użycia. Przed nałożeniem na produkt należy ją podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej wody podczas przygotowywania, możemy uzyskać pomadę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.

Sucha masa: 87% - 88,5 (wiadro)/ 88,5% - 89,5% (karton)

Opakowanie: wiadro 15kg /paleta 660kg lub karton 15kg / paleta 900kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

Pobierz specyfikację w PDF

FONDANT SOFT

Fondant Soft - producent Holger Food Group Sp. z o.o.

Tradycyjna pomada wodna z dodatkiem glukozy krystalicznej przeznaczona do glazurowania wyrobów cukierniczych o dużych powierzchniach, takich jak serniki, jabłeczniki czy makowce. Dzięki dodanym specjalnie dobranym składnikom jest bardziej ciągliwa i elastyczna oraz biała. Tak jak tradycyjna pomada cukiernicza, nadaje się do aromatyzowania oraz barwienia.

Fondant Soft wyjęty prosto z opakowania nie jest produktem gotowym do użycia. Przed nałożeniem należy go podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej cieczy podczas przygotowywania pomady, możemy uzyskać glazurę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.

Sucha masa: 87,0% - 88,5%

Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

POMADA GOTOWA DO UŻYCIA

Pomada wodna Gotowa Do Użycia

Nowatorska receptura pomady wodnej, dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, pozwala na utrzymanie wody w strukturze, przez co pomija się etap przygotowawczy, związany z dodatkiem wody. Tego typu pomada wodna nadaje się do glazurowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, zarówno za pomocą metod tradycyjnych (maczania, pędzlowania), jak i przy zastosowaniu urządzeń mechanicznych (maszyny do oblewania czy natryskiwania). Produkt nadaje się do barwienia oraz aromatyzowania.

Pomada cukiernicza Gotowa Do Użycia to produkt, który wyjęty z opakowania nadaje się do bezpośredniego glazurowania wyrobów. Przed użyciem produkt należy starannie wymieszać. Podgrzewając go przed użyciem, możemy regulować jego właściwości na produkcie finalnym. Nakładanie pomady prosto z opakowania na wyrób cukierniczy pozostawi na nim gęstą białą glazurę, natomiast po ogrzaniu do maksymalnie 40°C uzyska się cienką, półprzeźroczystą warstwę.

Sucha masa: 83,5% - 84,5%

Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

FONDANT SPRAY

Fondant SPRAY

Produkt stworzony, aby sprostać najnowszemu trendowi cukierniczemu – mrożeniu produktów. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom pomada po glazurowaniu może być przechowywana w ujemnych temperaturach. Przez to, że można pominąć etap dodawania wody podczas przygotowywania fondantu, może być on używany w urządzeniach do oblewania i natryskiwania. Nadaje się do barwienia i aromatyzowania.

Fondant Spray to produkt, który wyjęty z opakowania nadaje się do bezpośredniego glazurowania wyrobów. Przed użyciem produkt należy starannie wymieszać. Podgrzewając go przed użyciem, możemy regulować jego zachowanie na finalnym produkcie. Nakładanie fondantu prosto z opakowania na wyrób cukierniczy pozostawi na nim gęstą białą glazurę, natomiast po ogrzaniu do maksymalnie 40°C uzyskamy cienką, półprzeźroczystą warstwę.

Sucha masa: 84,0% - 85,0%

Opakowanie: wiadro 14kg / paleta 616kg

Okres przydatności do spożycia: 6 miesięcy.

 

FONDANT F20

FONDANT F20

Fondant F20 to produkt specjalistyczny przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Dzięki zmianie proporcji składników oraz technologii produkcji uzyskana masa pomadowa ma teksturę, która pozwala na wykorzystanie jej podczas wytwarzania nadzień przy użyciu większości znanych technologii. Produkt znajduje także zastosowanie w cukiernictwie, stanowiąc alternatywę dla innego wyrobu, jakim jest pomada wodna.

Obróbka pomady do celów przemysłowych (produkcja nadzień) jest uzależniona od technologii i receptury własnej producenta. Aby stosować produkt jako glazurę, należy go najpierw ogrzać do temperatury 40°C, a następnie dodać maksymalnie 8 % wody. W zależności od ilości dodanej wody, można uzyskać na powierzchni produktu gęstą, białą powłokę lub delikatną, przeźroczystą warstwę.

Sucha masa: 89,5% - 91,0%

Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

Pobierz specyfikację w PDF

 

FONDANT F30

FONDANT F30

Fondant F30 to produkt specjalistyczny przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Ma podobne właściwości jak pomada wodna – można go z powodzeniem wykorzystywać w cukiernictwie.

Obróbka substancji do celów przemysłowych (produkcja nadzień) uzależniona jest od technologii proponowanej przez danego producenta. Aby stosować produkt jako glazurę, należy go najpierw ogrzać do temperatury 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. W zależności od ilości dodanej wody, uzyskuje się na powierzchni produktu gęstą, białą powłokę lub delikatną, przeźroczystą warstwę.

Sucha masa: 88,5% - 89,5%

Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

Pobierz specyfikację w PDF

 

Pomada mleczna

Pomada cukiernicza mleczna

Pomada cukiernicza mleczna to produkt specjalistyczny przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Dzięki dodatkowi pełnego mleka ma aksamitną strukturę. Mleczna masa cukiernicza do oblewania ciast idealnie nadaje się do stosowania jako baza do nadzień o smaku karmelowym, cappuccino czy toffi.

Obróbka pomady do celów przemysłowych uzależniona jest od technologii oraz receptury proponowanej przez danego producenta.

Sucha masa: 90,0% - 91,0%

Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg

Okres przydatności do spożycia: 6 miesięcy.

Pobierz specyfikację w PDF

 

Pomada toffi

Pomada cukiernicza toffi

Pomada cukiernicza toffi to produkt specjalistyczny przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Dzięki dodatkowi pełnego mleka ma aksamitną strukturę. Idealnie nadaje się do stosowania jako baza do nadzień o smaku toffi.

Obróbka produktu do celów przemysłowych uzależniona jest od technologii i receptury własnej producenta.

Sucha masa: 90,0% - 91,5%

Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg

Okres przydatności do spożycia: 6 miesięcy.

Pobierz specyfikację w PDF