
Water Fondant in box
Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, nadająca się do barwienia oraz aromatyzowania. W opakowaniu odznacza się intensywną białą barwą, a po nałożeniu na produkt, w zależności od ilości zastosowanej wody, może mieć barwę od białej do przeźroczystej.
Pomada wodna wyjęta prosto z opakowania nie jest produktem gotowym do użycia. Przed nałożeniem jej na produkt należy ją podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej wody podczas przygotowywania pomady, możemy uzyskać pomadę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.
Sucha masa: 87% - 88,5 (wiadro)/ 88,5% - 89,5% (karton)
Opakowanie: wiadro 15kg /paleta 660kg lub karton 15kg / paleta 900kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

Water Fondant in pail
Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, nadająca się do barwienia oraz aromatyzowania. W opakowaniu odznacza się intensywną białą barwą, a po nałożeniu na produkt, w zależności od ilości zastosowanej wody, może mieć barwę od białej do przeźroczystej.
Pomada wodna wyjęta prosto z opakowania nie jest produktem gotowym do użycia. Przed nałożeniem jej na produkt należy ją podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej wody podczas przygotowywania pomady, możemy uzyskać pomadę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.
Sucha masa: 87% - 88,5 (wiadro)/ 88,5% - 89,5% (karton)
Opakowanie: wiadro 15kg /paleta 660kg lub karton 15kg / paleta 900kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

Fondant Spray
Produkt stworzony aby sprostać najnowszemu trendowi cukierniczemu – mrożeniu produktów. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom pomada po glazurowaniu może być przechowywana w ujemnych temperaturach. Dzięki pominięciu etapu dodawania wody podczas jej przygotowywania, może być używana w urządzeniach do oblewania i natryskiwania. Nadaje się do barwienia i aromatyzowania.
Fondant Spray to produkt, który wyjęty z opakowania nadaje się do bezpośredniego glazurowania wyrobów. Podgrzewając ją przed użyciem możemy regulować jej zachowanie na finalnym produkcie. Nakładanie pomady prosto z opakowania, na wyrób cukierniczy, pozostawi na nim gęstą białą glazurę, natomiast po ogrzaniu do maksymalnie 40°C uzyskamy cienką, półprzeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 84,0% - 85,0%
Opakowanie: wiadro 14kg / paleta 616kg
Okres przydatności do spożycia: 6 miesięcy.

Fondant Soft
Tradycyjna pomada wodna z dodatkiem glukozy krystalicznej przeznaczona do glazurowania wyrobów cukierniczych o dużych powierzchniach takich jak serniki, jabłeczniki czy makowce. Dzięki dodanej substancji jest bardziej ciągliwa i elastyczna oraz biała. Tak jak pomada tradycyjna nadaje się do aromatyzowania oraz barwienia.
Fondant Soft wyjęty prosto z opakowania nie jest produktem gotowym do użycia .Przed nałożeniem na produkt należy go podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40 °C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej wody podczas przygotowywania pomady, możemy uzyskać pomadę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.
Sucha masa: 87,0% - 88,5%
Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

Fondant ready to use
Nowatorska receptura pomady wodnej, dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, pozwala na utrzymanie wody w strukturze, przez co pomija się etap przygotowania związany z dodatkiem wody. Nadaje się do glazurowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, za pomocą metod tradycyjnych (maczania, pędzlowania) jak i przy zastosowaniu urządzeń mechanicznych (maszyny do oblewania czy natryskiwania). Pomada nadaje się do barwienia oraz aromatyzowania.
Pomada Gotowa do Użycia to produkt, który wyjęty z opakowania nadaje się do bezpośredniego glazurowania wyrobów. Podgrzewając ją przed użyciem możemy regulować jej zachowanie na finalnym produkcie. Nakładanie pomady prosto z opakowania, na wyrób cukierniczy, pozostawi na nim gęstą biała glazurę, natomiast po ogrzaniu do maksymalnie 40°C uzyskamy cienką, półprzeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 83,5% - 84,5%
Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.

FONDANT F20
Fondant F20 to produkt specjalistyczny, przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Dzięki zmianie proporcji składników oraz technologii produkcji, uzyskana masa pomadowa ma odpowiednią teksturę żeby wykorzystywać ją do produkcji nadzień przy użyciu większości znanych technologii. Produkt znajduje także zastosowanie w cukiernictwie jako alternatywa dla pomady wodnej.
Obróbka produktu na cele przemysłowe (produkcja nadzień) uzależniona jest od technologii i receptury własnej producenta. Aby stosować produkt jako glazurę należy go najpierw ogrzać do temperatury 40°C, a następnie dodać maksymalnie 8 % wody. W zależności od ilości dodanej wody uzyskamy na produkcie gęstą, białą powłokę, lub delikatną, przeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 89,5% - 91,0%
Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.